Nieuws  

Opel geeft het verkoopsucces van de Astra een flinke boost met de introductie van de nieuwe Sports Tourer. In april arriveert deze bij de dealers. Opel heeft al meer dan 130.000 orders voor de enkele maanden geleden geïntroduceerde nieuwe vijfdeurs Astra en de Astra Sports Tourer ontvangen. De afgelopen jaren is deze modelversie goed geweest voor 30 procent van de totale Astra-verkopen in Europa.

De nieuwste loot aan de Astra-stam past in de traditie die Opel in 1963 begon met de Kadett CarAvan. Maar liefst 5,4 miljoen van de 24 miljoen tot dusver verkochte Kadetts en Astra’s was de stationwagon-versie. De nieuwe Astra Sports Tourer is de tiende generatie van Opels middenklasser.

De Astra Sports Tourer is voorzien van dezelfde trendsettende kenmerken als zijn vijfdeurs evenknie. Hij is gebaseerd op een geheel nieuwe ultralichte voertuigarchitectuur waarmee de nieuwkomer tot wel 190 kilogram lichter is dan zijn voorganger. Doordat ook de nieuwe Sports Tourer uitsluitend door de nieuwste generatie motoren wordt aangedreven, is hij vlotter en levendiger en biedt hij meer rijplezier. Tegelijk is hij zuiniger.

Technologie en design
Net als de vijfdeurs Astra is ook de Sports Tourer leverbaar met de baanbrekende persoonlijke connectiviteits- en hulpverleningsdienst Opel OnStar en het nieuwe IntelliLink infotainmentsysteem, waarmee de auto ultramoderne en uitgebreide connectiviteit biedt. De nieuwe Astra Sports Tourer zit vol geavanceerde veiligheids- en assistentiesystemen en andere voorzieningen die normaliter zijn voorbehouden aan auto’s in hogere segmenten. Het uiterlijk springt in het oog dankzij de elegante, atletische vormgeving. Het aerodynamische design zorgt voor een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,272 CW en daarmee is de Astra Sports Tourer net zo gestroomlijnd als de vijfdeurs versie.

De buitenafmetingen zijn gelijk aan die van zijn voorganger, maar toch is de nieuwe Astra Sports Tourer beduidend ruimer. Inzittenden hebben achterin zowel meer hoofd- als beenruimte.

Indeling
De Opel Astra Sports Tourer maakt indruk met zijn atletische design. Net als de vijfdeurs versie tilt hij Opels designfilosofie, waarin stijlvolle vormgeving samengaat met Duitse precisie, naar een nieuw niveau: efficiënt, lichtvoetig en dynamisch. De verchroomde dubbele strip in de grille verbindt het Opel Blitz-logo met de koplampen tot een fraai geheel. De dynamische lijnen van de vijfdeurs versie zijn voor de Sports Tourer enigszins opgerekt. De licht gebogen, aflopende daklijn maakt de auto optisch langer – en dat effect wordt versterkt door de ‘doorbroken’ C-stijl. De achterzijde oogt functioneel, sportief en elegant. De Astra Sports Tourer heeft een stabiele, solide uitstraling – de geprononceerde achterwielkasten en de achterlichtunits versterken die indruk.

De Astra Sports Tourer heeft – met een lengte van 4.702 mm, een breedte van 1.871 mm (met spiegels ingeklapt) en een hoogte van 1.499 mm – vrijwel dezelfde afmetingen als zijn voorganger. Hij biedt echter meer ruimte voor de inzittenden en hun bagage. De bestuurder heeft 26 mm meer hoofdruimte en de achterpassagiers 28 mm meer beenruimte. Verder is er ruimte voor drie kinderzitjes op de achterbank (afhankelijk van hun grootte). De buitenste twee zitplaatsen daarvan zijn voorzien van ISOFIX-bevestigingspunten. Ten slotte biedt de Sports Tourer tot wel 1.630 liter bagageruimte.

Plaats op:
Datum: 18 maart 2016
Bron: Opel Nederland
Gerelateerde artikelen  
20-08-2019 Nieuws Luchtweerstand nieuwe Astra nog verder verbeterd
12-05-2016 Opel Astra 5-deurs en Sports Tourer nu met 1.6 BiTurbo dieselmotor
28-05-2010 Nieuws Opel noteert 150.000 orders voor nieuwe Astra
05-09-2016 Nieuws Al meer dan 250.000 orders voor nieuwe Opel Astra
02-03-2016 "Meer emotie, meer innovatie en sterker dan ooit"
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.