Nieuws  
 

Interparking verhuist haar Nederlandse vestiging naar WTC Rotterdam. Interparking is dé mobiliteitspartner op het gebied van beheren, exploiteren en ontwikkelen van klantvriendelijke parkeervoorzieningen. Met 811 parkeergarages in negen landen in Europa is het bedrijf uitgegroeid tot één van Europa’s succesvolste exploitanten van openbare parkeervoorzieningen, waar jaarlijks meer dan 110 miljoen automobilisten gebruik van maken.

Interparking neemt medio mei intrek in WTC Rotterdam in de geheel gerenoveerde kantoorruimte van ruim 1000m². Eveline Steenbergen, Managing Director WTC Rotterdam: “Op dit moment wordt WTC Rotterdam klaargemaakt voor de toekomst en getransformeerd tot dé business hotspot van Rotterdam. Wij zijn enorm trots dat al in de beginfase van deze transformatie een grote speler als Interparking ervoor heeft gekozen om het hoofdkantoor in WTC Rotterdam te vestigen, en hiermee mede-anticipeert op de toekomstige ontwikkelingen.”


Van links naar rechts: Mark van den Heuvel (De Mik Bedrijfshuisvesting) , Martijn Dijkstra (JLL), Eveline Steenbergen (Managing Director WTC Rotterdam), Rolf Oostendorp (CEO Interparking) en Jan-Willem Kos (Bouwinvest). Foto: WTC Rotterdam.

Kwaliteit, mobiliteit en duurzaamheid
CEO van Interparking Rolf Oostendorp: “We hebben gekozen voor WTC Rotterdam om verschillende redenen. Zo wilden we ons graag vestigen op een centrale, bruisende locatie in de binnenstad, waarvan de internationale, maar karakteristieke uitstraling past bij ons bedrijf. Vanuit ons kantoor hebben we ook een mooi uitzicht op onze flagship parkeergarage Markthal die op loopafstand ligt. WTC Rotterdam is dankzij alle renovaties, duurzame maatregelen en nieuwe voorzieningen de ideale plek voor ons hoofdkantoor.”

De duurzame toekomstvisie van Interparking sluit naadloos aan op die van WTC Rotterdam. Zo is Interparking Nederland sinds 2013 volledig CO2-neutraal en wordt ingespeeld op de groei van het aantal energiezuinige voertuigen door het faciliteren van oplaadpunten voor elektrische auto’s en krijgen milieuvriendelijke auto’s korting op het parkeertarief middels Eco Parking. Dit was dan ook één van de redenen dat Interparking koos voor het gebouw, dat momenteel geheel gerenoveerd en ‘future proof’ wordt gemaakt. Makelaar JLL is namens de eigenaar verantwoordelijk geweest voor de verhuur. De Mik Bedrijfshuisvesting behartigde de belangen van Interparking.

Verbouwing volgens (master)plan
Het masterplan van WTC Rotterdam, dat onder andere een grote renovatie- en verduurzamingsslag inhoudt, werpt zijn vruchten af. Nadat in november 2018 het geheel vernieuwde Business Center werd geopend met maar liefst 180 nieuwe huurders, is nu reeds een aantal grote kantoorruimtes gereed om betrokken te worden. Hieronder valt ook de ruim 1000m² tellende kantoorruimte in de high-rise waar Interparking vanaf mei gebruik van zal maken.

Interparking is dé Europese pionier op het gebied van parkeren en sinds de oprichting in 1956 uitgegroeid tot één van Europa’s succesvolste exploitanten van openbare parkeervoorzieningen. De Interparking Group, onder andere onderdeel van AG Real Estate en Canadian Pension Plan Investment Board (CPPIB), beheert maar liefst 811 parkeergarages in negen landen in Europa, waar jaarlijks meer dan 110 miljoen automobilisten gebruik van maken. In Rotterdam exploiteert Interparking twee garages: de parkings van de Markthal en op de Lijnbaan. Daarnaast verzorgt het bedrijf het beheer van zeven andere garages in de stad. Interparking streeft naar kwalitatief hoogwaardige parkeervoorzieningen. De in totaal 187 European Standard Parking Awards (ESPA) zijn een weerspiegeling van de kwaliteit van de producten en diensten.

 


Plaats op:
Datum: 30 januari 2019
Bron: Interparking
Gerelateerde artikelen  
18-01-2011 Nieuws Interparking achter nieuw parkeerbedrijf van VU en VUmc
14-02-2017 Nieuws Parkeergarage Jeroen Bosch Ziekenhuis wint ESPA Gold Award
29-11-2017 Nieuws Derde ESPA voor parkeergarages Stadshart Zoetermeer
07-07-2016 Nieuws 18e EPA Congres en Vakbeurs in Rotterdam
23-01-2013 Nieuws Parkeertarieven in steden weer fors omhoog
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,25 seconden.