Nieuws  
 

Met meer dan 2.5 miljoen inwoners is de regio Rotterdam Den Haag de dichtst bevolkte regio van Nederland. Er reizen dagelijks zo’n 1.2 miljoen mensen naar hun werk en bijna 2 miljoen mensen reizen jaarlijks via Rotterdam The Hague Airport. Dit biedt kansen voor Mobility as a Service (MaaS): reizigers nóg beter voorzien van persoonlijke en relevante reisopties. Schiphol Real Estate, Rotterdam The Hague Airport, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, gemeenten Den Haag en Rotterdam, het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en De Verkeersonderneming slaan daarom de handen ineen en zoeken naar MaaS-partijen met lef. Dit is één van de zeven regionale MaaS pilots vanuit het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.  

Naast dat Rotterdam Den Haag het meest dichtbevolkt is, is het ook een zeer diverse regio. Denk hierbij aan diversiteit in stedelijk en landelijk gebied en diversiteit aan mensen. Daarnaast worden er de komende vijftien jaar 240.000 woningen gebouwd, waardoor de druk op het bestaande mobiliteitsnetwerk verder wordt vergroot. Alle betrokkenen in de regio zien kansen voor MaaS in relatie tot de verstedelijkingsopgave in de regio zonder extra mobiliteitsuitstoot, het verlagen van de druk op het huidige mobiliteits- en ov-systeem in de regio en met kansen voor mensen.

Luchthaven Rotterdam The Hague Airport is met de auto het best bereikbaar. Het merendeel van de bezoekers komt dan ook met de auto. Naast (inter)nationale reizigers gaat het hier om mensen die op of rond de luchthaven werken. Rotterdam The Hague Airport en Schiphol Real Estate werken al langer aan het verbeteren van de bereikbaarheid anders dan met de auto. Een goede multimodale bereikbaarheid is voor luchthavens wereldwijd van belang. Een MaaS partij die voor deze uitdaging een oplossing kan bieden, zou weleens internationaal kunnen opschalen.

Plaats op:
Datum: 8 maart 2019
Gerelateerde artikelen  
14-12-2016 Nieuws Start mobility as a service uniek in Europa
21-01-2011 Nieuws Merendeel passagiers op Rotterdam Airport huurt bij Sixt
15-04-2016 Nieuws Mobility as a Service? Dat is geen vraag meer, we gaan het doen!
21-08-2019 Nieuws De invloed van MaaS op de parkeersector
16-08-2010 Nieuws Randstadrail gaat rijden
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.