Nieuws  
 

Op dinsdag 19 maart organiseerde EVBox, een van ’s werelds grootste leveranciers van laadpalen, voor de derde keer in zijn bestaan rEVolution. Bijna 1000 afgevaardigden uit 57 landen reisden af naar Amsterdam om in de Westergasfabriek te debatteren en brainstormen over de transitie naar een infrastructuur voor duurzame mobiliteit. En voor sommigen was het ook de gelegenheid om zijn of haar grootste klimaatzonde op te biechten.

rEVolution is het grootste netwerk- en brainstormevenement voor professionals die zich bezighouden met duurzame mobiliteit en cleantech. Het evenement groeit ieder jaar in bezoekers en importantie. Klimaatverandering staat hoog op de agenda bij overheden en bedrijven en het thema van duurzame mobiliteit wint hierdoor aan gewicht. Transport en mobiliteit is momenteel verantwoordelijk voor 23 procent van de CO2-emissie.

Momentum
rEVolution 2019 legde dit jaar de nadruk op de praktijk. Door middel van workshops, brainstormsessies en keynotes gaf men bezoekers concrete ideeën mee die echt voor verandering zorgen. Organisaties als het World Business Council for Sustainable Mobility, McKinsey, de stad Amsterdam, EV100 en Singularity University deelden tijdens het evenement hun inzichten over hoe je als organisatie stappen kan nemen om te verduurzamen. EVBox verwacht in 2019 meer laadpalen neer te zetten dan in de afgelopen acht jaar bij elkaar.

"Elektrische voertuigen zijn veel efficiënter. Met dezelfde energie kunnen ze vier keer zo ver rijden als dieselauto’s. Volkswagen wil in 2050 een uitstootloos wagenpark hebben," aldus Martin Roemheld, Hoofd van eMobility bij Volkswagen


Van links naar rechts; Dirk Ahlborn (CEO Hyperloop), Isabelle Kocher (CEO Engie), Ron Garan (astronaut),
Roger Atkins (oprichter Electric Vehicles Outlook Ltd), Babette Porcelijn (auteur Think Big Act Now),
Martin Roemheld (hoofd eMobility bij Volkswagen)


Klimaatbiecht
De strijd tegen klimaatverandering wordt niet alleen gestreden door overheden en bedrijven, maar vooral ook door gewone mensen die bewuster omgaan met uitstoot en vervuiling. rEVolution 2019 had dit jaar daarom ook een ‘climate confession booth’, een plek waar bezoekers hun klimaatzondes op konden biechten en aan konden geven wat ze hieraan gaan doen. Vliegen werd daarbij het meest genoemd, naast autorijden, vleesconsumptie en (een gebrek aan) recyclen. Andere zondes hadden onder andere betrekking op het bezorgen van online goederen, lange douches en de verwarming onnodig aan laten staan.

Plaats op:
Datum: 2 april 2019
Bron: EVBox
Gerelateerde artikelen  
08-11-2018 Nieuws EVBox bevestigt eerste grote namen voor rEVolution
08-02-2019 Nieuws Programma van rEVolution 2019 bekend
07-03-2018 Nieuws Grootste mobiliteitsbrainstorm van de wereld in Amsterdam
10-04-2019 Nieuws EVBox wint Red Dot Award voor Level 2 laadstation
07-02-2018 Nieuws World Sustainable Energy Days
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,12 seconden.