Nieuws  
 

Het Mobiliteitsfestival in Apeldoorn op dinsdag 2 juli, het door de Lammers Support Group georganiseerde symposium voor toekomstgerichte managers in de autobranche, wordt versterkt met de Future Mobility Challenge met duurzame auto’s (batterij-elektrisch, waterstof-elektrisch en plug-in hybride).

De rit wordt georganiseerd door de EV Coöperatie U.A. De deelnemende teams starten om 12.00 uur vanaf het festivalterrein rond de voormalige Zwitsalfabriek en zij finishen er rond 18.00 uur. De teams zijn permanent te volgen via www.elektricitijdrit.nl en voeren uiteenlopende opdrachten uit, zoals het bezoeken van Landmarks, het posten van foto’s en video’s en het zo zuinig mogelijk omgaan met energie. De rit onderstreept het gebruiksgemak van schone auto’s. Opzet is ook om via sponsoring van de teams een bedrag bijeen te brengen voor de Stichting Special Arts Nederland.

Special Arts bevordert dat mensen met een handicap aan kunst kunnen doen en dat zij hun talenten daarvoor kunnen ontwikkelen. Het belooft een in alle opzichten verrassende en boeiende dag te worden!

De Lammers Support Group organiseerde het festival vorig jaar voor de eerste keer en boekte daarmee veel succes. Het vakblad Automotive Online haakte aan en het resultaat is nu een indrukwekkende ‘line-up’ van sprekers. Er is al veel belangstelling voor dit symposium. Vorig jaar was er ook een Charity Mobility Challenge met ‘schone’ auto’s. Met het oog op meer professionaliteit en groei is nu een samenwerking aangegaan met de EV Coöperatie, die met succes particulieren, bedrijfsleven en overheden enthousiasmeert voor alle aspecten van het rijden op elektriciteit en op waterstof. De Coöperatie organiseert proefrijdagen en kennisbijeenkomsten, ontwikkelt cursussen (o.a. waar mensen met een duurzame auto veiliger en zuiniger leren rijden) en tekent voor evenementen als dit.
On-line te volgen

De organisatie achter de website www.elektricitijdrit.nl zorgt ervoor dat de deelnemers steeds online kunnen worden gevolgd. Behalve hun actuele positie wordt ook de afgelegde route zichtbaar én de actuele score van alle teams. Er worden punten toegekend voor afgelegde kilometers, bezochte Landmarks én voor het creatieve deel: wie levert de mooiste foto’s aan? Dat is spannend voor het publiek, dat de deelnemers kan aanmoedigen en van tips kan voorzien om nóg meer punten te scoren. De elektricitijdrit-app werd onder andere al met succes toegepast in de vier verreden 24 uurs Waterstof Challenges. Nu is de rit een stuk korter en kunnen er teams inschrijven met auto’s in de categorieën waterstof-elektrisch, batterij-elektrisch en plug-in hybride. Verbruik en emissie spelen bij de bepaling van het klassement uiteraard een rol, maar zeker zo belangrijk zijn creativiteit, het optimaal benutten van social media en samenwerken als een echt team.

Plaats op:
Datum: 6 juni 2019
Gerelateerde artikelen  
26-06-2019 Nieuws Future Mobility Challenge versterkt Mobiliteitsfestival Apeldoorn
06-11-2018 Nieuws Update en Challenge evenementen van EV Coƶperatie
07-09-2018 Nieuws Jasper Steffens gekozen als voorzitter Raad van Advies van de EV Coƶperatie …
17-06-2013 Nieuws Vertrouwen in EV met eerste Elektrische Drivers Challenge
24-06-2019 Nieuws Eerste Nederlandse waterstof taxivloot met 35 Toyotaā€™s Mirai
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ļæ½ 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,26 seconden.