Nieuws  
 

Drie maanden na de introductie van de Ultra-Low Emissions Zone (ULEZ) in Londen, blijkt uit de resultaten van een proefproject van een jaar dat plug-in hybride (PHEV) bedrijfswagens de meest praktische, al beschikbare optie voor bedrijven zijn om de doelstellingen voor schone lucht in steden te halen.Het proefproject was mogelijk dankzij een bijdrage van £ 4,7 miljoen van het door de Britse overheid gefinancierde Advanced Propulsion Centre. De proef werd uitgevoerd met 20 plug-in hybride Ford Transit Custom bedrijfswagens die in een jaar 240.000 km aflegden. Het doel van het proefproject was om te testen of bedrijven de typische dagelijkse taken van hun dieselaangedreven voertuigen konden uitvoeren, terwijl ze maximaal gebruikmaakten van de volledig elektrische, emissievrije modus.

De deelnemers aan het project – Addison Lee Group, Autoglass, British Gas, Clancy Plant, DPD, Heathrow Airport, Interserve, Mears Group, de Metropolitan Police, M Group Services, RNLI, Royal Mail, Speedy Hire, Sky, Transport for London en Vodafone – vormen een doorsnee van in de stad gevestigde bedrijven. Ze gebruikten de plug-in hybride Ford Transit Custom bedrijfswagens voor hun dagelijkse werkzaamheden.

Tijdens de proef werd door de bedrijfswagens 75 procent van de afstand in het centrum van Londen en 49 procent van de afstand in Groot-Londen volledig elektrisch afgelegd. De resultaten wijzen uit dat de hybride bedrijfswagen zelfs zonder een compleet netwerk van oplaadpunten de uitstoot in de binnenstad drastisch kunnen terugdringen, dankzij de flexibiliteit van een benzinemotor als actieradiusverlenger voor eventuele langere ritten.

Bedrijfswagens in Londen maken al 280.000 ritten op een gewone doordeweekse dag en leggen daarbij in totaal 13 miljoen kilometer af – en dat aantal blijft toenemen. Bedrijfswagens vertegenwoordigen 75 procent van het vrachtverkeer tijdens de spits, met alleen al meer dan 7.000 voertuigen per uur tijdens de spits in het centrum van Londen. In andere grote Europese steden is een vergelijkbaar beeld te zien, deels gestimuleerd door de snelle groei van onlineverkopen. Als gevolg daarvan worden er strengere maatregelen voor de beheersing van uitstoot geïntroduceerd door instanties in heel Europa. Daarmee wordt de druk voor bedrijven opgevoerd om met duurzame, praktische oplossingen te komen.

Plaats op:
Datum: 10 juli 2019
Bron: Ford Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
25-01-2017 Nieuws Londen test nieuwe plug-in hybride bestelauto's
11-07-2011 Nieuws Ford: EV breed inzetbaar voor zakelijk gebruik in steden
06-09-2010 Nieuws Rotterdam start project elektrisch rijden
11-08-2011 Nieuws Coca-Cola promoot groengas tijdens spelen 2012
12-03-2010 Nieuws Ford kondigt vijf elektrische en hybride modellen aan
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,01 seconden.