Nieuws  
 

Autoverzekeraars hebben dit jaar de premies voor de WA-verzekering flink verhoogd. Consumenten betalen nu jaarlijks gemiddeld €699,24 voor hun autoverzekering, 11,4 procent meer dan vorig jaar. Ook in de jaren ervoor stegen de premies. Sinds januari 2017 is het gemiddelde jaarbedrag voor een WA-verzekering met maar liefst 21,3 procent toegenomen en betalen consumenten maandelijks gemiddeld €10,31 meer voor hun WA-verzekering. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Autoverzekering.nl.

De WA-verzekering is voor verzekeraars al tijden het minst winstgevend: premies leveren minder op dan het bedrag dat jaarlijks wordt uitgekeerd aan consumenten. Om dit gat te dichten moeten de prijzen flink omhoog, stelde De Nederlandsche Bank eerder dit jaar. Een advies wat de verzekeraars ter harte lijken te nemen.

Gebruik deze html-code om de interactieve grafiek over te nemen die de verandering in premie van de WA-, WA beperkt casco- en WA volledig casco-verzekering weergeeft.  

“De afgelopen jaren is het aantal aanbieders van autoverzekeringen gestegen. De concurrentie is moordend en WA-verzekeringen staan erom bekend dat ze minder winstgevend zijn dan de andere autoverzekeringen,” zegt Frederik van der Veen, CEO van Autoverzekering.nl. “De WA-verzekering kost maatschappijen per jaar honderden miljoenen euro’s omdat de inkomsten van de premies niet opwegen tegen wat verzekeraars uit moeten keren. Het is dan ook niet verrassend dat deze premie zo snel stijgt. Het lijkt erop dat verzekeraars dit gat langzaamaan proberen te dichten.”

De premies van WA beperkt casco- en WA volledig casco-verzekeringen daalden dit jaar juist licht. Zo werd de WA beperkt casco-verzekering tot nu toe 3,1 procent goedkoper, en de WA volledig casco-verzekering 1,4 procent. Van der Veen licht toe: “Naar verwachting zal deze daling niet verder doorzetten. De verschillende autoverzekeringen worden beïnvloed door verschillende factoren. Zo is het aantal autodiefstallen van invloed op de premies van WA beperkt casco- en WA volledig casco-verzekeringen. Eerder dit jaar maakte het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit bekend dat in het eerste deel van 2019 het aantal diefstallen met 10 procent is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Vooral relatief nieuwe auto's worden vaak gestolen die meestal volledig casco verzekerd zijn. We verwachten dan ook dat deze premies weer omhooggaan.”

Kijkend naar de afgelopen jaren schommelden de premies van WA beperkt casco- en WA volledig casco-verzekeringen. Sinds begin 2017 steeg de WA beperkt casco-verzekering (+2,4%). Alleen de WA volledig casco-verzekering werd iets goedkoper (-1,5%).

Plaats op:
Datum: 27 augustus 2019
Bron: Autoverzekering.nl
Gerelateerde artikelen  
08-04-2013 Nieuws Autoverzekeringen vorig jaar 16% duurder – lease profiteert
23-02-2012 Nieuws Premie autoverzekering vorig jaar met 11 procent gestegen
15-05-2019 Nieuws Maastricht duurste stad om je auto te verzekeren
23-05-2011 Nieuws Premie van autoverzekeringen stijgt razendsnel
29-03-2017 Nieuws Meer dan helft wagenpark over- of onderverzekerd
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.