Nieuws  

Vredestein heeft de krachten gebundeld met het beroemde Italiaanse designhuis Italdesign Giugiaro om de Vredestein Icon te creëren, een nieuwe generatie band voor e-bikes. De Icon biedt de rijder direct feedback en zorgt voor een comfortabele en betrouwbare fietservaring gecombineerd met een progressief en stijlvol ontwerp dat kracht en snelheid uitstraalt. Vredestein introduceert de band op de Eurobike-fietsbeurs in september 2019.

Veiligheid en snelheid zijn steeds belangrijker geworden naarmate e-bikes sneller worden en de ruimte op de weg in steden beperkter wordt. Innovaties in geïntegreerde accu's, kabeltechnologie, verlichtingsoplossingen en connectiviteit hebben de afgelopen jaren ook een ware revolutie in e-mobiliteit teweeggebracht. De nieuwe Icon is duidelijk betrokken bij deze vooruitgang. Snelle, stijlvolle en moderne e-bikes verdienen een band die geschikt is voor het beoogde doel en die veiligheid biedt onder alle weg- en weersomstandigheden.

De ontwikkeling van de Icon is gebaseerd op de uitgebreide kennis van professionele fiets- en autobanden. Vredestein staat bekend om zijn jarenlange ervaring op het gebied van het mengen en verwerken van silica. De technologie voor het gebruik van verschillende samenstellingen voor het loopvlak- en schouderprofiel, ook wel 'Tricomp' genoemd, werd voor het eerst geïntroduceerd in 1993 en speelde een belangrijke rol in bij het winnen van de gouden medaille tijdens de UCI Road World Championships in Oslo door de eerste gebruiker van de band in dat jaar. Vanaf dat moment werd 'Tricomp' een belangrijke technologie voor een betere grip en weggedrag onder verschillende weersomstandigheden.

Met de Vredestein Icon, de eerste TriComp-band in dit segment, wordt deze ervaring voor het eerst geïntroduceerd in de e-bike-markt. Doordat de Icon een multi-compound silica-profiel heeft op het ballonkarkas, heeft Vredestein een lagere rolweerstand en uitstekende grip bereikt tijdens het remmen, in bochten en bij het accelereren. Met het oog op de evolutie en de toegenomen krachten en snelheid van de huidige e-bikes, zijn deze factoren cruciaal voor de veiligheid bij hoge snelheden.

Plaats op:
Datum: 11 september 2019
Bron: Apollo Vredestein B.V.
Gerelateerde artikelen  
06-09-2019 Nieuws Nieuwe gravel all-rounder van Vredestein
06-07-2011 Nieuws Vredestein heeft nieuwe 'groene' all season band
31-10-2019 Nieuws Vredestein all-season fabrikant van het jaar
02-03-2016 Nieuws Apollo Vredestein lanceert nieuwe premium zomerband
23-07-2019 Nieuws Vredestein Sprint Classic in bandentest scoort hoog
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.