Nieuws  
 

Vanaf 2030 zijn alle stads- en streekbussen van Qbuzz 100% elektrisch. Om voldoende elektriciteit te garanderen voor de voeding van alle elektrische bussen levert Fudura de slimme energie-infrastructuur om dit mogelijk te maken. In totaal zijn 25 compact stations inclusief transformator geplaatst hiervan zijn 15 stations bestemd voor snellaadstations. De overige stations komen op laaddepots.  

Volledig elektrische bussenvloot
Duurzaamheid speelt bij Qbuzz een belangrijke rol. “In ons duurzaamheidsprogramma wordt invulling gegeven aan het verduurzamen van onze bedrijfsactiviteiten. Een onderdeel hiervan zijn de circa 200 zonnepanelen op onze wasstraat. Onze bussen blijven uiteraard niet achter, zo werken wij toe naar een volledig elektrische bussenvloot. Een fantastisch vooruitzicht, met merkbare impact op de reductie van CO2’’, stelt Tim van Twuijver, Projectmanager Duurzaamheid Qbuzz.

“We hebben deze technisch uitdagende klus aanbesteed. Hieruit is Fudura de ideale partner gebleken omdat ze beschikt over maatwerkkennis over middenspanningsinstallaties én hierdoor bij kan dragen aan het behalen van onze duurzame doelen”, aldus Tim van Twuijver.

Fudura heeft ruime ervaring op het gebied van elektrische mobiliteit. Of het nu gaat om slimme laadpalen of toekomstbestendige energie-infrastructuur. “Het is een mooi staaltje techniek dat is geleverd, zo kunnen de bussen met een hoog vermogen opgeladen worden. We helpen klanten graag met het realiseren van hun duurzame ambities. Of het nu gaat om een nieuwe installatie of uitbreiding: we realiseren het. Daarvoor zorgen we altijd voor een nauwe afstemming met de klant om de best mogelijke en duurzame oplossing te realiseren", stelt Luitzen Booi, Project Manager Engineering & Aanleg van Fudura.

Plaats op:
Datum: 8 oktober 2019
Bron: Fudura
Gerelateerde artikelen  
13-02-2018 Nieuws Auto met zonne-energie opladen, zelfs als de zon niet schijnt
22-05-2013 Nieuws ‘Utrecht krijgt schoonste OV-wagenpark van Nederland'
29-09-2017 Nieuws Elektrisch vervoer krijgt een boost
20-02-2018 Nieuws Nobina bestelt 14 elektrische 12-meter bussen van BYD
14-09-2017 Nieuws Fastned krijgt miljoenen van Duitse overheid
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.