Nieuws  
 

Pon, importeur van Volkswagen,  koopt voor 12 miljoen euro strafvervolging af in een van de grootste corruptieaffaires rond politie- en legerauto's. In ruil voor deze afkoopsom ziet Justitie af van verdere vervolging.

Uit onderzoek door de Rijksrecherche bleek dat in de periode 2001-2011 acht werknemers van Pon betrokken waren bij omkoping van defensie- en politieambtenaren bij het wagenparkbeheer en bij de aanbesteding van dienstauto's. Zij boden de mogelijkheid goedkoper te leasen en gaven korting op nieuwe auto's. Dit in een pogig een grote aanbesteding van de overheid te winnen.

De Ponleiding heeft hierna zelf onderzoek laten doen door forensische accountants, waarna het onderzoek is overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Ook is volledig meegewerkt aan het OM-onderzoek. De concernleiding heeft direct na het beschikbaar komen van de onderzoeksresultaten een pakket maatregelen genomen, die direct zijn geëffectueerd. Zo kreeg Pon’s Automobielhandel een compleet nieuwe compliance- en integriteitsregeling, evenals een gedragscode. Het achttal werknemers dat betrokken was bij het corruptieschandaal is inmiddels ontslagen.
Het Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat de huidige directie niet bij deze omkooppraktijken betrokken was.

Pon meldt in een persbericht dat in het strafrechtelijk onderzoek niet vastgesteld dat door individuele giften orders zijn verkregen of aanbestedingen zijn gewonnen.

Plaats op:
Datum: 21 oktober 2016
Categorie: Juridisch
Gerelateerde artikelen  
16-02-2012 Nieuws Geen onrechtmatigheid bij aanbesteding politievoertuigen
14-12-2011 Nieuws Wagenparkbeheerder Defensie van 'corruptie' verdacht
07-03-2018 Nieuws Malafide autosloper veroordeeld tot driekwart miljoen schadevergoeding
31-07-2017 Nieuws Werknemer betaalt 100 procent teveel bij afscheid nemen van leaseauto
16-12-2019 Nieuws Ministerie pakt achterstallig onderhoud Nederlandse bruggen aan
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.