Nieuws  
 

Chevin Fleet Solutions werkt aan een nieuwe tool voor technici waarmee ze hun opdrachten kunnen beheren via een gemakkelijk te gebruiken toestel met touchscreen, de ‘Workshop Hub’, welke begin 2019 op de markt zal komen. In de komende maanden wordt al een prototype ter beschikking gesteld van een aantal geselecteerde bestaande klanten.

De nieuwe ‘Hub’ moet vooral dienen als een centrale locatie voor technici voor hun dagelijkse administratieve taken, zoals het bijhouden van tijdschema’s, onderhoudsdocumenten, inspectielijsten en werkplaatsaudits op de werkvloer. Het moet echter ook de informatie voor het management verbeteren door real time data te produceren rond de inzetbaarheid en de efficiëntie van werknemers.

Managers zullen vanuit FleetWave werkopdrachten kunnen sturen naar individuele technici en hun dagelijkse activiteiten opvolgen. Tegelijk zal de nieuwe tool technici ondersteunen door gebruik te maken van touchscreen technologie op een tablet of smartphone, om zo via eenvoudige keuzemenu’s en meer visuele job-specifieke informatie sneller te komen tot het afwerken van de taak. Het geeft managementteams ook een beter zicht op het gebruik van mensen en middelen, indien nodig op verschillende locaties.

De ‘Hub’ zal een sleutelrol spelen in het conform houden van de vloot en in het risicobeheer dankzij de mogelijkheid om gerichte, fabrikant specifieke inspectielijsten voor de ingegeven voertuigen te programmeren met verplichte velden. Deze maken het onmogelijk om papierwerk digitaal op te slaan voor de bepaalde taak zowel volledig als conform is.

Het biedt ook een grote toegevoegde waarde op het vlak van kostenbesparingen, omdat verplichte formulieren snel geüpdatet kunnen worden in digitaal formaat, zodat ze voldoen aan de huidige en steeds veranderende wetgeving. Een gesprek met een grote en belangrijke klant van Chevin bleek dat naar schatting 20.000 euro per jaar bespaard zou kunnen worden op verwerkingsdiensten en inspectielijsten als we kijken naar de gebruikelijke kosten die gepaard gaan met printwerk en papieren processen.

In het algemeen vereenvoudigt en versterkt het nieuwe systeem alle administratieve functies voor technici op de werkvloer en geeft het een gemakkelijke toegang tot een schat aan vloot data. Het stimuleert ook meer inzet van de gebruikers, een maximale conformiteit, een grotere efficiëntie op de werkvloer en volledige voertuig specifieke documenten.

 

Plaats op:
Datum: 7 juni 2018
Bron: Chevin Fleet Solutions
Gerelateerde artikelen  
18-08-2017 Nieuws Chevin breidt vlootbeheersoftware uit
14-02-2018 Nieuws Chevin lanceert FleetWave Forms
04-07-2018 Nieuws Chevin vergroot aanbod fleetmanagement met nieuwe consultancy diensten
28-09-2017 Nieuws Chevin groeit 27 procent op Europees Continent
20-04-2018 Nieuws Nieuwe vlootbeheer software van Chevin
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,13 seconden.