Nieuws  
 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een centraal aspect van het werk van Mobility Concept. Daarom heeft Mobility Concept als marktleider in ‘employee mobility’ FIRA in de arm genomen om haar MVO-prestaties te analyseren. FIRA is een verificatiebureau dat MVO-ontwikkelingen bij organisaties jaarlijks volgt, toetst en vergelijkbaar maakt. Al bij de eerste inschrijving scoort Mobility Concept hoog op verminderen van CO2-uitstoot, circulaire economie en schoon vervoer.

Het digitaal register van FIRA zet de MVO-resultaten van bedrijven per thema op een rij. Zo kunnen aanbestedende partijen gemakkelijker maatschappelijk verantwoord inkopen. De FIRA-analyse gaat in op vier MVO-gebieden die voor Mobility Concept het meest relevant zijn: CO2-efficiënte mobiliteit, werk voor kwetsbare maatschappelijke groepen, circulaire economie en vermindering van fijnstof-uitstoot. FIRA sluit in de analyses nauw aan bij internationale normen op het gebied van duurzaamheid, waaronder ISO 26000 en het Global Reporting Initiative (GRI). Duurzaamheid en transparantie zijn belangrijke pijlers van Mobility Concept en opname in het register bevestigt de waarde die hieraan wordt gehecht. Met de aanbevelingen van FIRA verbetert Mobility Concept haar dienstverlening en MVO-werkzaamheden continu.

Maatschappelijke verantwoording belangrijk onderdeel van ondernemen

Paul Dam, directeur van Mobility Concept: “De externe analyse en inschrijving in het FIRA-register zijn voor Mobility Concept een belangrijke mijlpaal. We hechten veel waarde aan MVO, want we vinden dat elke organisatie een verantwoordelijkheid heeft om bij te dragen aan de samenleving. De aard van onze branche en dienstverlening - zakelijke mobiliteit en consultancy - geeft ons de unieke mogelijkheid onze klanten te helpen bij het boeken van resultaten op het gebied van People, Planet, en Profit.”

FIRA bevestigt dit met de goede scores op de aspecten fijnstof-uitstoot, circulaire economie en CO2-efficiënte mobiliteit. Julia Chatelain, Director Reporting and Assurance van FIRA: “Mobility Concept heeft een beleidsaanpak gerealiseerd op alle relevante MVO-onderwerpen. De organisatie draagt bij aan het beperken van de uitstoot van CO2 en fijnstof en stimuleert ook de circulaire economie. Dit doet ze door bestaande mobiliteitsregelingen te verduurzamen en zo efficiënt mogelijk om te gaan met mobiliteit. ”

De mobiliteitsregelingen met (financiële) prikkels zetten werknemers aan om anders en duurzaam te reizen, aldus Dam. “Binnen het kader People werken we met onze diensten aan transparantie en eenvoudige toegang tot alle vormen van (duurzame) mobiliteit. In het mobiliteitsplatform en de app staat het concept Mobility as a Service centraal: één digitale dienst voor toegang tot alle vervoer afgestemd op individuele behoeftes.”

Plaats op:
Datum: 10 juli 2018
Bron: Mobility Concept
Gerelateerde artikelen  
11-02-2016 Nieuws Ford toont de nieuwste Ford Smart Mobility ontwikkelingen
11-01-2010 Nieuws Fleet & Mobility Consultancy van start
26-05-2010 Nieuws 1500ste lid voor Smart Mobility Network
12-09-2017 Nieuws Samenwerking ROI en Climate Neutral Group om CO2 te reduceren
04-03-2008 Nieuws Mobility Mixx-reizen verdubbeld
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,13 seconden.